maybe just sad

Åh, to china with love. Min helg har varit shit men den håller nog på att bli bättre. Idag hade jag fotbollsuttagning och det gick väll sådär, jag hängde med iallafall. Imorgon spelar jag med damlaget(4 fotbolls-dagen i rad, mina muskler är helt darriga) och då får jag ge allt. Jag ska hårdträna inför nästa uttagning, teknik mest. Life is sweet. Jag tycker nästan om matte igen i skolan!

Jag har tänkt på en sak: kristdemokraterna. Är det bara jag eller låder dom fullständigt knäppa? Idag på SO:n snackade vi politik och jag insåg att kristdemokraterna stod för knäppa saker(nu började Sam Beeton spela. Yummie). Lixom:
- kristendom. Jag är inte kristen och jag är emot religion över huvud taget.
- Emot homoäktenskap. Jag håller ed om att det är ganska sjukt att dom vill gifta sig i kyrkan men som fan att man ska få ge ett löfte om att älska varann för evigt? Alla ska ju ha samma rättigheter?
- Vill bevara kärnfamiljen. Ouch. Helt ärligt, en fullständigt "normal" familj skulle nog skrämma livet ur mej.

Jag skakar, jag måste duscha och jag är trött som en babian. Vi ses llovers.

Kartoffel means potatis in deutsch!

Idag är jag nästan lycklig. Allt började med att jag försov mig till en kvart efter att jag börjat så det blev hår och smink på en kvart sen rally med mamma in till skolan. Det var ganska facinerande att se hur snabb jag kan vara att göra mig iordning. Väl i skolan fick jag dock en rejäl utskällning av mr Kristing. En väldigt oförtjänad sådan men jag kände inte föär att ta åt mig så livet fortsatte i extremt tempo. Jag kommer inte ihåg att skolan någonsin gått så fort. När jag kommit hem fixade jag ihop allt inför matchen mot Viljan.

*emma rusar ut ur tvättstugan*
mamma: oj, nu kom hon ut ur garderoben.
emma: O_O

Jag vet inte vad det är med min mamma att ge gay-relaterade kommentarer. Hursomhelst så spelade vi match mot Viljan (förra matchen slutade 2-2) och det måste vara den första matchen på hela säsongen som jag helt uppriktigt kan säga har gått väldigt bra. Dessutom var det skönt att vända från att ligga under med två mål till att leda med två. Matchen slutade 6-4. Jag gick lycklig där ifrån med ett gigantiskt blåmärke och ett gult kort (mitt andra för säsongen, yippie!). Ibland är livet trevligt.

Ursäktar för att de senaste inläggen har varit väldigt fotbolls-relaterade, jag har en jävla massa fotboll denna vecka. Jag undrar lite vart Adam har tagit vägen. Har inte snackat med honom sen förra onsdagen.


fullständigt irrelevant, men jag och min bff löves it!

Tänk om man hade en hund?

Idag fick jag ett mejl från min fotbollstränare där det stod att jag hade fått chansen att gå på uttagningar till fotbollsakademin. Enligt Hällback betyder det att om man blir intagen får man en extra träning i veckad med en väldigt bra coach. Det skulle inte göra ont alls att bli uttagen så jag ska nog träna som fan tills dess. Dock undrar jag verkligen vad som flög igenom mina tränars huvuden när dom gav mig chansen att gå på det. Jag fattar inte vad JAG har som är så speciellt att klara det. Men jag uppskattar möjligheten och jag tänker göra allt för att kunna komma med.

Matchen idag gick inte superbra men det är bara att försöka mer. Nu har jag inte tid eller lust att blogga mer så hejdå och ta er!


I never claimed to be no angel though
I'd tell you in the songs i wrote
But you know you mean the world to me

i never claimed to be no angel though

Första dagen av skolan var då avklarad! Det var verkligen kul att träffa alla igen och hur närdigt det än låter när lårarna säger det så har alla vuxit och förändrats under sommaren. Jag var aningen översocial på grånd av min dåliga nattsömn (av någon anledning blir jag hyper när jag är trött) men alla stod ut med mig till tolv i alla fall. Dessutom fick jag byta skåp från tredje våningen till fjärde (det är negativt med tanke på antalet trappor och faktumet att mitt förra skåp låt alldeles bredvid lärarrummet). Alla, och då menar jag ALLA har blivit längre än jag? Jag måste bara undra, hur kommer det sig att jag slutade växa för 2 år sedan? Jag brukade vara längs av alla! Nu är nästan den kortaste killen i klassen lika lång som mig!

Mr Kearney: The animal is the king of africa!
William: YES, gris!


Nu ska jag berätta något som är extremt sjukt och otroligt men sant. Under en tid har jag haft kontakt med en kille från Wales vid namn Adam. När jag började prata med honom sa han att han inte ofta addade folk från internet och att jag var en lycklig unge. Han hade tydligen bara addat 4 personer från Omegle varav en till förutom mig var svensk. Utan större tankar på det fortsatte vi att prata i kanske en eller två veckor innan min syster igår tittade mig över axeln när jag pratade med honom. Uppenbarligen sa hans screen name henne något med det verkade inte vara någon stor grej så jag fortsatte tills jag stängde av datorn och tänkte sova. Ungefär 5 minuten in på min nattsömn kom min storasyster instormandes på mitt rum:
" Emma, jag vet varför jag kände igen Adam! Jag har honom också på msn!"
Jag trodde inte på henne och efter att hon förklarat allt störtade jag ut till datorn igen för att förhöra Adam. Uppenbarligen var MIN SYSTER en av människorna han träffat på Omegle och addat på msn. När jag fick tänka igenom det kändes det omöjligt, utan 9 miljoner svenska invånare träffar han två, vid olika tillfällen, och de råkar vara systrar. Hur stor är sannorlikheten? Jag förstår mig verkligen inte på det. Detta har bevisat att nästan allt är möjligt hur omöjligt det än känns.

Nu måste jag hur som helst skynda mig till min fotbollsträning! x

Låt oss starta från början!

Ännu en ny blogg på samvetet. Jag vet inte varför jag alltid låter mig luras att flytta men det finns alltid något nytt att locka mig med. I dethär fallet var det en ny charmig bloggdesign. Designen är gjord av Janinastyle så om ni är sugna på en egen blir hon säkert glad om ni hör av er!

Min gamla blogg heter alltså sofiarainstorm.devote.se och jag låter den vara öppen tills vidare.

Emma är mitt namn (tyskt ursprung med betydelsen stor/väldig) och jag är en 14-årig flicka från den pyttelilla staden Torshälla som ligger ett par kilometer utanför Eskilstuna, hemstaden för Kent och en av medlemmarna i ABBA (som jag tillochmed tror kom ifrån Torshälla). Eftersom småstadsbor inte har så mycket bättre för sig så spelar jag fotboll sedan 8 år tillbaka vilket gör det till ett av mina största intressen bredvid musik och allt som egentligen har med mig att göra. Var inte orolig om du inte gillar att höra om fotboll, det enda inom det ämnet som faktiskt intresserar mig är mitt eget lag.
Mitt favoritband är Mando Diao (ett svensk rockband inspirerade av The Beatles) som antagligen kommer att nämnas här ganska ofta eftersom dom är en så stor del av min vardag.
Jag känner inte för att lägga mig själv i någon kategori (fjortis, emo, indie, popare osv...) eftersom det är som att sätta en gräns för sig själv och jag tycker att man inte ska utesluta det ena på grund av det andra. Därför kan det kanske ibland kännas som om jag är lite överallt men så tror jag att alla är under masken.
Om någon skulle undra över varför jag obland blandar in engelska i mitt språk så är det för att en stor del av min dag är på engelska (jag pluggar på en engelsk-inriktad skola) och därför känns det ibland lättare att skriva ordet eller frasen på engelska än att ta mig tiden att översätta (jag är lat, okej?). Jag har nyligen insett hur korkat det låter och därför försöker jag undvika det.

Nu har jag nog skrivit den längsta introduktion i hela mitt liv så jag hoppas alla tar sig tiden att läsa igenom allt! Ha det bra!

Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkommen till Emmas blogg! Den håller för tillfället på att renoveras, men fortsätt gärna klicka in här ändå. :)
Over and out, Janina från janinastyle

RSS 2.0